Περιποίηση Επιδερμίδας

Ενυδατωμένη επιδερμίδα! Χρειάζομαι Moisturizing ή Hydrating cream?

blog 3

Σε μία καθημερινότητα με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, συχνά τείνουμε να ξεχνάμε την σημαντικότητα μίας ενυδατωμένης επιδερμίδας. Και δεν μιλάμε μόνο για την επιδερμίδα του προσώπου μας, μιας και η ενυδάτωση της έχει συνδυαστεί κατά ένα μεγάλο βαθμό με την πρωινή ρουτίνα ομορφιάς μας και το μακιγιάζ μας. Ας δούμε λοιπόν παρέα, γιατί η ενυδάτωση του σώματος μας είναι εξίσου σημαντική…

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να παρουσιάζουμε ξηρότητα σε διάφορα σημεία του σώματός μας, είναι όμως αυτή η όψη αποτέλεσμα ξηρής ή αφυδατωμένης επιδερμίδας? Για να κατανοήσουμε τους δύο αυτούς όρους πιο εύκολα, υπάρχει μία βασική διαφορά στις δύο παραπάνω έννοιες. Η ξηρή επιδερμίδα αποτελεί γενετικό χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου, δηλαδή είτε γεννιόμαστε με ξηρή επιδερμίδα είτε η επιδερμίδα μας ανήκει σε κάποια άλλη κατηγορία ( λιπαρή – μικτή κλπ), και θέλοντας και μη δεν μπορούμε να την αλλάξουμε παρά μόνο να την βοηθήσουμε χαρίζοντάς της την σωστή ενυδάτωση. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα από την άλλη, είναι μία κατάσταση όπου συνδέεται με πολλαπλούς παράγοντες, όπως η ελλιπής πρόσληψη νερού, η μειωμένη ενυδάτωση με κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα ή ακόμη και η χρήση εξαιρετικά σκληρών καθαριστικών και σαπουνιών.

Κι εάν ακόμη δεν έχουμε πειστεί για την σημαντικότητα της ενυδάτωσης, ας αναφέρουμε μερικά όχι και τόσο ευχάριστα facts που δηλώνουν πως η επιδερμίδα μας χρειάζεται ενυδάτωση:

  • Η αφυδατωμένη επιδερμίδα έχει την τάση να παρουσιάζει σημάδια γήρανσης γρηγορότερα από ότι μία ενυδατωμένη. Ίσως λοιπόν οι πρώτες λεπτές γραμμές ή άλλα σημάδια πρόωρης γήρανσης να μπορούν να αποφευχθούν με την σωστή και συστηματική ενυδάτωσή της.
  • Ο κνησμός, τυχόν ερεθισμοί και η ερυθρότητα είναι σημάδια προειδοποίησης πως η επιδερμίδα μας χρειάζεται ενυδάτωση & περισσότερο νερό στην καθημερινότητα μας.
  • Η θαμπή επιδερμίδα και οι μαύροι κύκλοι είναι επίσης δύο χαρακτηριστικά όπου συνδέονται με την ανάγκη του σώματος και του δέρματος για ενυδάτωση.

Αφού λοιπόν βεβαιωθούμε πως έχουμε γεμίζει το μπουκάλι μας με νερό, πως θα επιλέξουμε ποιο είναι το ιδανικό προϊόν για την ενυδάτωσή της επιδερμίδας μας?

Η κύρια διαφορά μεταξύ μίας moisturizing cream με μία hydrating cream είναι η βάση των συστατικών τους. Moisturizing είναι η κρέμα όπου έχει φτιαχτεί με τα απαραίτητα για την επιδερμίδα μας έλαια και είναι ιδανική για την ξηρή επιδερμίδα. Μιας και το έργο που επιτελεί μετά την εφαρμογή της είναι να αναπληρώσει τα έλαια που λείπουν από μία ξηρή επιδερμίδα και για τον λόγο αυτό η υφή της είναι πλούσια και λιπαρή. Από την άλλη η hydrating cream έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό, αυτό σημαίνει πως αποτελεί το ιδανικό προϊόν για μία αφυδατωμένη επιδερμίδα, συνδυάζοντας την δράση του νερού με τα σωστά έλαια για την μέγιστη δυνατή ενυδάτωση του δέρματος μας.

Σε όποια κατηγορία και εάν ανήκεις στην  PLAN K. BEAUTY θα βρεις το ιδανικό προϊόν για την ανάγκη της δικής σου επιδερμίδας. Το Dry Oil – bitten by the moon, με ένα μοναδικό μείγμα ελαίων από Ηλίανθο, αργκανέλαιο και ελαιόλαδο θα χαρίσουν στη ξηρή επιδερμίδα σου την σωστή ενυδάτωση. Ενώ το Body Lotion – kissed by the sun λόγω της εξαιρετικής ενυδατικής του δράσης χάρη στο νερό, την οργανική Αλόη, την Βιταμίνη Ε και το Υαλουρονικό οξύ που περιέχει θα ενυδατώσει σε βάθος και θα ξεδιψάσει την αφυδατωμένη σου επιδερμίδα.

Ανακάλυψε τα δύο αυτά ελληνικά προϊόντα κάνοντας κλικ εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *