Περιποίηση Μαλλιών

The Skinification of Haircare – Ή μήπως το trend που ήρθε για να μείνει?

blog 2

Το hot αυτό trend, ταξιδεύει από την Κορέα και φέρνει στο προσκήνιο δραστικά συστατικά και προϊόντα εμπνευσμένα από την περιποίηση του προσώπου εντάσσοντάς τα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας. Διανύοντας μία δεκαετία πλούσιας πληροφόρησης και εξοικείωσης με δραστικά συστατικά γνωστά σε όλους μας, παρατηρούμε την αγάπη και την ανάγκη μας για την χρήση αποτελεσματικών προϊόντων με δράσεις που χαρίζουν ορατά αλλά και άμεσα αποτελέσματα. Σε συνδυασμό με την περίοδο της πανδημίας οι τάσεις επαναπροσδιορίζονται και αναδεικνύονται κατηγορίες του beauty industry με προϊόντα όπως μάσκες & θεραπείες μαλλιών όπου και κερδίζουν υψηλά μερίδια στην αγορά.

Είναι βέβαιο πως δεν μας εκπλήσσει η δημοτικότητα της κατηγορίας αυτής, μιας και ένας συνδυασμός καινοτόμων αλλά και eco-friendly προϊόντων μαλλιών καταφθάνει τόσο στα ράφια καταστημάτων αλλά και στις σελίδες μικρών και μεγάλων e-shop. Η ποικιλία είναι μεγάλη, με προϊόντα όπως pre-shampoo, σαμπουάν και conditioner σε μορφή μπάρας, serum για τα μαλλιά και πολλά ακόμη, έτσι όχι μόνο το πρόσωπο αλλά και τα μαλλιά μας έχουν αποκτήσει δικαιωματικά μία πλούσια ρουτίνα περιποίησης.

Τι λένε όμως οι ειδικοί? Πλήθος δερματολόγων προτείνουν την επιλογή των σωστών προϊόντων περιποίησης μαλλιών αλλά και του τριχωτού της κεφαλής με συστατικά ιδανικά για τις ανάγκες μας. Κάποια από τα συστατικά που πρωταγωνιστούν στα προϊόντα μαλλιών ενώ παράλληλα βρίσκουμε σε πλήθος προϊόντων περιποίησης προσώπου είναι το σαλικυλικό οξύ ιδανικό για την μείωση της πιτυρίδας και η νιασιναμίδη που δρα εξισορροπώντας την λιπαρότητα. Το υαλουρονικό οξύ δεν θα μπορούσε να λείπει καθώς πρόκειται για ένα δραστικό συστατικό που ενισχύει την ενυδάτωση και προλαμβάνει την απώλεια υγρασίας.

Εφόσον λοιπόν, τα συστατικά είναι πολλά και οι δράσεις τους πολλαπλές, εάν το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη και άλλα συστατικά που συναντάμε σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου μας δρουν αποτελεσματικά στο τριχωτό της κεφαλής, γιατί δε χρησιμοποιούνται επιπλέον συστατικά με αποδεδειγμένα οφέλη όπως η ρετινόλη και η βιταμίνη C? Την απάντηση στο ερώτημα δίνουν και πάλι οι ειδικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ανεξαρτήτως των γνώσεων μας σχετικά με τα οφέλη συστατικών στην επιδερμίδα του προσώπου μας, τα δραστικά συστατικά αυτά δεν αποδίδουν πάντοτε στο τριχωτό της κεφαλής. Και αυτό συμβαίνει γιατί συναντάμε σπουδαίες διαφορές στην επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής από αυτά της επιδερμίδας του προσώπου.

Ξεκινώντας από το γεγονός πως η επιδερμίδα του τριχωτού είναι παχύτερη με μέσο όρο 100.000 θυλάκων με ποικιλία σχημάτων, κατανοούμε πως οι διαφορές με την επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πολλές. Το τριχωτό της κεφαλής μας όντας «προστατευμένο» από τα μαλλιά παρουσιάζει ασθενέστερη λειτουργεία αυτό – προστασίας, σε συνδυασμό με το «σκοτεινό» και με υγρασία περιβάλλον, συχνά είναι περισσότερο επιρρεπές σε βακτήρια, πιτυρίδα και ερεθισμούς. Δεδομένο που δικαιολογεί το ότι συστατικά όπως η ρετινόλη ή η βιταμίνη C παρά το γεγονός πως θεωρούνται hero δραστικά συστατικά για την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου, θα μπορούσαν να δράσουν περισσότερο αρνητικά και λιγότερο θετικά στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά.

Συμπερασματικά λοιπόν, η περιποίηση της επιδερμίδας του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών μας έχει να κάνει τόσο με τον σωστό συνδυασμό δραστικών συστατικών όσο και με την ισορροπημένη επιλογή προϊόντων. Μιας και δεν χρειαζόμαστε πλήθος προϊόντων, η πραγματική ανάγκη έχει να κάνει με την επιλογή των σωστών σύμφωνα με τις ανάγκες μας προϊόντων.

Δύο προϊόντα τα οποία ακολουθούν την συγκεκριμένη τάση είναι το Vegan προϊόν Clean Butter Shampoo Bar για καθαρά και λαμπερά μαλλιά, μία μπάρα σαμπουάν ιδανική και για ευαίσθητες επιδερμίδες και το Clean Butter Hair Pack Bar, ένα conditioner σε μορφή μπάρας που θα σας χαρίσει απαλά και χωρίς κόμπους μαλλιά!

5 2
3 1